Το ημερολόγιο του Sensei

Σχόλια   

+1 #151 Xristos Koutelieris 21-09-2017 10:02
Από τον Αύγουστο του 2016 έχω να γράψω και όλο αυτό το διάστημα έχουν γίνει πολλά όμορφα πράγματα γύρο από τις Πολεμικές Τέχνες που ασκούμε!!! Και θα τα πάρουμε όλα με τη σειρά!!

4 Σεπτεμβρίου 2016 άλλος ένας μπαίνει στο κλαμπ των παντρεμένων, ο Άγγελος Ρόκας παντρεύτηκε την καλή του Αναστασία και τώρα αρχίζουν τα καλά και τα δύσκολα!!! Να είναι πάντα καλά και ευτυχισμένοι μαζί!!!!
20 Σεπτεμβρίου ξεκινάμε με τον Ιάκωβο ταξίδι για την Ιαπωνία για να παρακολουθήσουμ ε το Διεθνές Συνέδριο Aikido που θα γίνει στο Takasaki της Ιαπωνίας. 22 Σεπτεμβρίου κάνουμε νυχτερινή βόλτα στο Hombu Dojo Aikikai για να δούμε που βρίσκεται και να κάνουμε κάποια μαθήματα εκεί πριν το Συνέδριο. Στις 23 Σεπτεμβρίου έχουμε κλείσει να δούμε αγώνες Sumo και βρισκόμαστε σε μια μεγάλη Ιαπωνική Αρένα για αυτόν τον σκοπό!! Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις αυτούς τους γίγαντες να παλεύουν σε μια Πολεμική Τέχνη πολύ αρχαία και από ότι διαπιστώσαμε πολύ δημοφιλή στην Ιαπώνια!!! 24 Σεπτεμβρίου ξεκινάμε πολύ πρωί για να παρακολουθήσουμ ε το μάθημα του Doshu Moriteru Ueshiba που είναι στις 6.30 το πρωί αλλά τελικά κάναμε μάθημα με τον Waka Sensei Mitsuteru Ueshiba μιας και ο Πατέρας έλειπε σε ταξίδι!!! Στις 26 Σεπτεμβρίου βρισκόμαστε για πρώτη φορά στο Takasaki στον παραδοσιακό ξενώνα όπου μέναμε με τους υπόλοιπους μαθητές που είναι σε συνεργασία με την Minegishi Sensei τον Κονσταντίν από τη Ρωσία με τον μαθητή του τον Κένι με τον γιό του και την Κριστίν από το Γκουάμ και την Καντις με μαθητές από την Νότια Αφρική!! Το Συνέδριο παρακολούθησαν περίπου 2500 Αικιντόκα από όλον τον Κόσμο ήταν ένα πολύ δυνατό γεγονός που μάθαμε ότι γίνεται κάθε 4 χρόνια σαν τους Ολυμπιακούς αγώνες!! Παρακολουθήσαμε μαθήματα με τους Moriteru and Mitsuteru Ueshiba, Yamada Shihan, Tada Shihan, Miyamoto Shihan, Suganuma Shihan, Arai Shihan, Asai Shihan, Kanazawa Shihan, Yokota Shihan, Kuribayashi Shihan, Okamoto Sensei, Mishelin Tissier Sensei, Christian Tissier Shihan, Evans Shihan, Kobayashi Shihan, Horii Shihan, Koitsi Shihan, and Smibert Shihan!!! Μπορώ να πω ότι κάθε Δάσκαλος είναι μοναδικός δίνοντας μας την δική του αντίληψη και εφαρμογή για το Αικίντο!!! Στις 2 Οκτωβρίου έγινε το πάρτι για όλους όσους παρακολούθησαν το Συνέδριο και είχαμε την χαρά και την τιμή να γνωριστούμε από κοντά με τον Suganuma Shihan χάρη στην Mariko που τον ήξερε καλά μια γνωριμία που είχε μέλλον!!! Στις 3 Οκτωβρίου κάναμε μάθημα με την Kinoshita Sensei μια παλιά μαθήτρια της Minegishi Sensei όπου μας φιλοξένησε όλους στο μικρό της Ντότζο και μετά στο σπίτι της για φαγητό άλλη μια γνωριμία που θα είχε μέλλον σε άλλο ταξίδι στην Ιαπωνία!!!

Επιστρέφοντας πίσω με πολύ κούραση από την Ιαπωνία όλα εδώ περίμεναν να τρέξουν και να μοιραστούμε με τους μαθητές μας τις εμπειρίες μας!!!

3 Οκτωβρίου 2016 για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο νεαρός και πολύ δυναμικός Ryuji Shirakawa το μέλλον στο Αικίντο και πολύ κοντά σε κίνηση τουλάχιστον με τον Christian Tissier Shihan!! Συμμετήχαμε στο Σεμινάριο μαθητές και από Κερατέα και Λεόντειο!!!

Στις 6 Νοεμβρίου ένα ακόμα τεστ στο Kenpo Karate στη σχολή του κυρίου Βεζυριάννη μαζί με τον Χαρώνη Φώτη και μαθητές του, Βεζυριάννη του Στέλιου Κορλού και τον μικρό Γιωργάκη από την Λεόντειο. Όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και το τεστ πήγε πολύ καλά!!!

Στις 13 Νοεμβρίου στο Dojo North Athens του Χάρη Φύτρου παρακολουθήσαμε ένα σεμινάριο με τον Christophe Depaus Sensei τον οποίο είχα γνωρίσει ήδη από το Συνέδριο στην Ιαπωνία και είχαμε κάνει άσκηση μαζί!!!

Στις 20 Νοεμβρίου ένα ακόμα τεστ στο Kenpo Karate στο Inochikan Dojo Κερατέας μαζί με Βεζυριάννη και Χαρώνη ένα πολύ δυναμικό τεστ που όλοι κατάφεραν να τα πάνε καλά!!!

27 Νοεμβρίου Εθνικό Σεμινάριο Αικίντο με τον Yokimitsu Kobayashi Shihan συμμετείχαν μαθητές από όλα τα Inochikan Dojo, Κερατέα, Λεόντειο, Μαρούσι και Λιβαδειά!!!

Ο Δεκέμβριος του 2016 κλείνει με πολλές εξετάσεις για μικρούς και μεγάλους στο Αικίντο με στολισμό Χριστουγεννιάτι κου Δέντρου στην Κερατέα και το ετήσιο Σεμινάριο με εξετάσεις που έγινε από όλα τα Ντότζο στην Κερατέα!! 4/12 Σεμινάριο και εξετάσεις για μικρούς και μεγάλους στο Inochikan Dojo Λιβαδειάς, 9/12 εξετάσεις για μικρούς στο Inochikan Dojo Κερατέας, 11/12 στολισμός δέντρου στην Κερατέα, 17/12 εξετάσεις για μικρούς στη Λεόντειο και Κυριακή 18/12 η Hellenic Inochikan Aikikai έχει το ετήσιο Σεμινάριο της με παρουσίες από όλα τα ντότζο της και εξετάσεις για μεγάλους!!

Ο χρόνος τέλειωσε πολύ δυναμικά και με πολύ θετική ενέργεια ώστε να δεχτούμε το νέο έτος 2017!!!!!

Sensei Χρήστος Κουτελιέρης η αναφορά έγινε στις 21/09/2017

Και έχουμε συνέχεια!!!!!
Παράθεση
+2 #150 Xristos Koutelieris 12-08-2016 12:52
Νιώθω περίεργα κοίταξα το ημερολόγιο και είδα ότι έχω να γράψω ένα χρόνο, πως περνάει ο καιρός με τα δύσκολα τα εύκολα τα καλά τα κακά τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα της ζωής.

Το ημερολόγιο του Sensei, δημιουργήθηκε από την ανάγκη μου να μοιραστώ με τους ανθρώπους μου ένα ταξίδι ζωής στο εξωτερικό γιατί δεν μπορούσα να είμαι κοντά τους να τα λέμε. Όλον αυτόν τον καιρό όμως που βρίσκομαι εδώ είμαστε όλοι κοντά και ξέρουμε τι γίνεται σχεδόν σε καθημερινή βάση και αν όχι από κοντά ας είναι καλά αυτό το πρόσωπο-τευτερά κι (Facebook) όπως λέει και ένας φίλος που δεν αφήνουμε τίποτα που να μην το πούμε στον κόσμο. Όλοι γνωρίζουμε και βιώνουμε τις δύσκολες αυτές μέρες στην Ελλάδα μας αλλά γενικά σε όλον τον κόσμο. Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε άλλο και να βλέπουμε μόνο την πάρτι μας και πώς να είμαστε καλά εμείς αν όλοι είμαστε καλά τότε όλα στην πλάση γύρο μας θα είναι καλά αν εμείς έρθουμε σε επαφή και γρήγορα με την φύση μας τότε όλη η φύση θα αναζωογονηθεί ξανά. Όπως λέει ένας άλλος φίλος πρέπει να θέλουμε να είμαστε υγιή κύτταρα πάνω στη Γη να προσφέρουμε να αγαπάμε να δίνουμε χωρίς απαραίτητα να παίρνουμε τίποτα πίσω. Πρέπει να αλλάξουμε και γρήγορα αν θέλουμε να είμαστε καλά να ζήσουμε καλά να δημιουργήσουμε όμορφα πράγματα γύρο μας και μέσα μας. Αύγουστος και πάλι όμορφο καλοκαίρι πάντα στην Ελλάδα γιατί να μην μπορούμε να δούμε την ομορφιά γύρο μας και να προσπαθήσουμε να παράγουμε μόνο ομορφιά μόνο καλά πράγματα……..

Sensei Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016
Παράθεση
+3 #149 Xristos Koutelieris 21-08-2015 13:17
Έχω πολύ καιρό να γράψω στο ημερολόγιο του Sensei και αυτό γιατί, αν και υπήρξαν πολλά όμορφα γεγονότα με εξετάσεις στο Kenpo Karate αλλά και στο Aikido ένιωθα γύρο μου και μέσα μου μια αρνητική ενέργεια την οποία δεν ήθελα να εκφράσω. Αν και αυτό δεν έχει αλλάξει μέσα σε αυτές τις δύσκολες και περίεργες μέρες που ζούμε είπα να ασχοληθώ λίγο. Τι λίγο δηλαδή πολύ πρέπει να ασχοληθώ γιατί έχω πολύ καιρό να γράψω πάρα πολύ καιρό. Αν και την τελευταία φορά που έγραψα ήταν στις 26 Φεβρουαρίου 2015 αναφερόμενος όμως απλά στη χρονιά του 2014, αυτό σημαίνει ότι δεν έχω γράψει τίποτα από την αρχή του χρόνου ουάου…..

Τον Γενάρη το 2015 από ότι βλέπω στο ημερολόγιο ευτυχώς που υπάρχει και αυτό ότι εκτός από τα καθημερινά μαθήματα μας σε Λεόντειο και Κερατέα εξετάστηκε για το 5th Kyu ο Γιώργος Κανακάρης που τα πήγε αρκετά καλά όπως θυμάμαι.

Στις 7 Φεβρουαρίου κόψαμε την πίτα μας για το 2015 το πρωί για τους μικρούς μαθητές στη Λεόντειο και το βράδυ έξω για τους μεγάλους δεν θυμάμαι καθόλου ποιοι ήταν οι τυχεροί λυπάμαι. Στις 21 Φεβρουαρίου ο μικρός Δημήτρης Παππάς έδωσε εξετάσεις για την μισή κίτρινη ζώνη ήταν πολύ καλός αν και θα μπορούσε και καλύτερα γιατί το έχει. Ο Φεβρουάριος πέρασε και μπήκαμε στον Μάρτιο να αναφέρω εδώ δεν ξέρω αν το έχω κάνει ήδη ότι έχουμε ξεκινήσει και τα μαθήματα Aikido και Τρίτη, Πέμπτη όπως είχαμε πει ότι θα κάνουμε αλλά κανείς καινούριος δεν πατά και από τους παλιούς κάνα δυο μόνο. Στις 7 Φεβρουαρίου Σάββατο και στις 14 Φεβρουαρίου Σάββατο πάλι, με μια εβδομάδα διαφορά η Φωτεινή πρώτα και μετά η Βασιλική Τοκατλόγλου εξετάστηκαν για το 8ο Kyu μισή πορτοκαλή ζώνη και είναι πλέον το μεγαλύτερο επίπεδο στο παιδικό τμήμα συγχαρητήρια και στις δυο ελπίζω να συνεχίσουν και στους μεγάλους από την νέα σεζόν. Μέχρι τώρα δεν έχω αναφέρει κάτι για το Kenpo Karate γιατί δεν έχει γίνει και κάτι εκτός από τις προπονήσεις μας κανονικά σε Λεόντειο και Κερατέα.

Απρίλιος 1η και ξεκίνησε δυναμικά με σεμινάρια από την Minegishi Sensei που για φέτος και λόγω κρίσης θα είναι και η μοναδική φορά που θα έρθει στην Ελλάδα από το 2016 πάλι. Όλη αυτή η πρώτη εβδομάδα πήγε πολύ δυναμικά στο Aikido με την Sensei με μαθήματα στη Λεόντειο στην Κερατέα και στη Λειβαδιά όλοι μείναμε ευχαριστημένοι ακόμα και η Sensei αν και το γεγονός ότι δεν θα ξανά ερχόταν για το 2015 δεν της άρεσε και πολύ. Δεν θα κρύψω ότι φέτος ήταν αρκετά δύσκολα και για μένα από οικονομικής άποψης και ευτυχώς που οι μαθητές μου αν όχι και όλοι κατάφεραν να βοηθήσουν. Άλλο ένα Πάσχα πέρασε για όλους τους Έλληνες και παρότι τις δυσκολίες μας ξέρουμε όλοι πώς να περνάμε καλά!!!

Ο Μάιος ξεκίνησε με πολλά σχέδια τα οποία δεν έγιναν και όλα αλλά έγιναν κάποια και πολύ όμορφα. Στις 5 Μαΐου ημέρα των γενεθλίων μου αλλά και η μέρα που έκλεινα 20 χρόνια στο Aikido αποφάσισα να κάνουμε κάποιες εκδηλώσεις για αυτό το γεγονός η πρωταρχική μου ιδέα δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί οπότε άλλαξα σχέδια. Στις 16 Μαΐου πραγματοποιήθηκ αν εξετάσεις Kenpo Karate υπό τον Αθλητικό Κλάδο Kenpo Karate που δημιουργήθηκε υπό την Πανελλήνια Ομοσπονδία Kick Boxing, κάτι για το οποίο είμαι πολύ χαρούμενος αλλά και αγχωμένος γιατί πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα από την αρχή. Λόγω κάποιας γραφειοκρατίας που υπάρχουν όταν μπαίνει στη μέση η ΓΓΑ οι μόνοι που κατάφεραν να συμμετέχουν στο τεστ ήταν η Παναγιώτα Παπανικολάου και ο Νίκος Μπακξεβάνης από την Κερατέα. Η κυρία Γιώτα για Πορτοκαλί ζώνη και ο Νίκος για Κίτρινη πήγαν όλα πολύ καλά αν και γενικά για αρχή θέλει πολύ δουλειά για να γίνει κάτι καλό όλο αυτό που πιστεύω ότι θα γίνει αν το θέλουμε όλοι μας. Συγχαρητήρια στη Γιώτα και στον Νικό και εύχομαι και σε ανώτερα επίπεδα!!!! Στις 20 Μαΐου η πρώτη εκδήλωση για τα 20 χρόνια Aikido έγινε στο μάθημα των μικρών στη Λεόντειο και είχε θέμα Ιαπωνική Καλλιγραφία και γλώσσα. Μικροί και μεγάλοι έδηξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το πώς μπορούν να γράψουν Ιαπωνικά γράμματα αλλά και το πώς λέγονται οι πιο συνηθισμένες καθημερινές εκφράσεις στα Ιαπωνικά περάσαμε πολύ όμορφα όλοι μας!!! Στις 28 Μαΐου Δευτέρα στην Κερατέα πραγματοποιήθηκ ε τεστ για 5ο Kyu με εξεταζόμενους τους Παπανικολάου Γιώτα, Σπυρόπουλο Σταμάτη και Ανδρέου Γιάννη, και οι τρις τους τα πήγαν πολύ καλά αλλά αυτό που ήταν το καλύτερο μέρος ήταν οι εκθέσεις ανθρώπων που μέσα από την Τέχνη του Aikido βρήκαν την ευκαιρία να εκφράσουν τους προβληματισμούς της καθημερινότητας που μας βασανίζει όλους, συγχαρητήρια σε όλους!!!!

Ιούνιος ο τελευταίος μήνας στη Λεόντειο η δεύτερη εκδήλωση ήταν εξετάσεις για όλους στο τέλος του μήνα. Στις 20 Ιουνίου και μετά από πρόσκληση του Ιάκωβου για μάθημα και εξετάσεις βρέθηκα στη Λειβαδιά για ένα όμορφο 2ήμερο. Σάββατο 20 Ιουνίου κάναμε μάθημα και μετά εξετάσεις. Εξεταζόμενοι ήταν οι Τσούρας Κωνσταντίνος, Πανωρέα Γιατράκου, Ευστάθιος Βούλγαρης και Χασιώτης Κωνσταντίνος όλοι για 5οKyu. Σε αυτό το ταξίδι με συνόδευσε και η σύντροφος μου Άρτεμις η οποία πήρε το θάρρος και έδωσε εξετάσεις για το 4ο Kyu και τα πήγε αρκετά καλά. Συγχαρητήρια σε όλους και τους εύχομαι καλή συνέχεια στο Aikido. Την Κυριακή στις 21 Ιουνίου κάναμε ένα πολύ όμορφο μάθημα στο βουνό με Jo που το χαρήκαμε όλοι. Στις 27 Ιουνίου Σάββατο στη Λεόντειο πραγματοποιήθηκ αν εξετάσεις για τους μικρούς μαθητές αν και δεν κατάφεραν να έρθουν όλοι, πολλοί είναι οι παράγοντες που γονείς δεν έφεραν τα παιδάκια τους για τις εξετάσεις κυρίως όμως οικονομικοί…. Εξετάσεις είχαμε για 10ο Kyu οι Παλογιαννίδη Ιωάννα, Καραίνδρου Ασημίνα, Βαλασίδη Αριάδνη και Κουμάρης Μάριος που με στεναχώρησε αρκετά αφού άργησε στο τέστ. Για 9ο Kyu οι Παλογιαννίδης Παράσχος, Κόρλος Απόστολος και Κωνσταντίνος Κανακάρης. Όλοι τους έδειξαν ότι καλύτερο μπορούσαν αν και ξέρω ότι μπορούσαν και καλύτερα ελπίζω να τους δω όλους από την νέα σεζόν για να περάσουμε πάλι όμορφα και να μάθουμε πράγματα!! Και στις 28 Ιουνίου Κυριακή ένα μεγάλο τεστ για τους μεγάλους που πραγματοποιήθηκ ε στο Inochikan Dojo Κερατέας. Συγκεντρωθήκαμε όλοι και έγιναν πολύ όμορφες εξετάσεις μεγάλη έκπληξη για όλους μας ο Πετράκος Πετρόπουλος που εξεταζόταν για 3ο Kyu και τα πήγε πολύ καλά. Οι υπόλοιποι εξεταζόμενοι ήταν Μάριος Πάνου και Νίκος Τοκατλόγλου για 2ο Kyu, Καραγιάννη Μπέττη, Χρύσανθος Τσακίρης και Χαράλαμπος Μακρής για 4ο Kyu. Λόγω του ότι ήταν αρκετοί και αρκετά τα επίπεδα οι εξετάσεις κράτησαν περίπου μιάμιση με δυο ώρες και όλοι άντεξαν να το βγάλουν συγχαρητήρια σε όλους ελπίζω να είμαστε όλοι μαζί από Σεπτέμβριο!!!

Ιούλιος, Αύγουστος τα μαθήματα συνεχίζονται στο Inochikan Dojo Κερατέας με όσους ακόμα έρχονται δεν είναι πολλοί αλλά η ποιότητα των μαθημάτων παραμένει ίδια.

Σήμερα Παρασκευή 21 Αυγούστου είναι η τελευταία μέρα μιας εβδομάδας που είπα να κλείσω τη σχολή, όπως όλοι λένε χρειαζόμαστε ένα μικρό κενό για να επαναφορτιστούμ ε αν και για μένα η άσκηση είναι η ζωή μου και από εκεί επαναφορτίζομαι .

Οι μέρες που ζούμε δεν είναι και οι καλύτερες για πολλούς, ευτυχώς και Δόξα το Θεό για μένα δεν έχω να χάσω πολλά δεν προσδοκώ περισσότερα από όσα χρειάζομαι και ελπίζω να αρχίσουν οι άνθρωποι να σκέφτονται το ίδιο…………

Sensei Χρήστος Κουτελιέρης ώρα 16.00 Παρασκευή 21 Αυγουστου
Παράθεση
0 #148 Xristos Koutelieris 26-02-2015 12:32
Τελικά πρέπει να γράψω κάτι για αυτό τον Χρόνο που πέρασε. Το 2014 είναι πια παρελθόν, η αλήθεια είναι ότι οι γιορτές πολλές φορές μας φέρνουν κάποια θλίψη ή άλλα προβλήματα αλλά πάντα εμείς οι άνθρωποι βρίσκουμε τον τρόπο να περάσουμε όμορφα και να ξεχαστούμε λίγο.

Απολογισμός του 2014, πρώτα από όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους μαθητές που είναι και φίλοι άλλα και συνεργάτες αλλά περισσότερο άνθρωποι, που με στήριξαν και αυτό τον χρόνο, χωρίς τη δικιά τους υποστήριξη δεν θα είχε προχωρήσει τίποτα πέρσι για το Inochikan Dojo.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στην Minegishi Sensei και τον Δάσκαλο μου Νικολάου Γιάννη για την συνεχόμενη καθοδήγηση και υποστήριξη τους σε ότι κάνω.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη σύντροφο μου Άρτεμις που είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζει….

Ξεκινώντας από το τέλος προς την αρχή του 2014 υπάρχουν γεγονότα πολύ ευχάριστα, ευτυχώς εκτός από την έλλειψη νέου κόσμου για άσκηση δεν υπάρχουν δυσάρεστα.

Τον Οκτώβριο η Minegishi Sensei βρισκόταν στην Ελλάδα για το προγραμματισμέν ο Σεμινάριο της. Σε αυτή της την επίσκεψη υπήρχαν τουλάχιστον 4 προτεινόμενοι για εξετάσεις Νταν αλλά τελικά μόνο ο Ιάκωβος κατάφερε να δώσει εξετάσεις για το Shodan 1ο Νταν, και η αλήθεια είναι ότι ήταν πάρα πολύ καλός, όχι μόνο στην φυσική του παρουσία με πολύ καθαρές τεχνικές και καλή φυσική κατάσταση αλλά και πνευματικά. Όπως είχα γράψει, η εργασία που μας διάβασε ήταν ένα εξαιρετικά καλό κείμενο. Η Minegishi Sensei έφυγε από την Ελλάδα ικανοποιημένη με τη βελτίωση και το επίπεδο μας που όλο γίνεται και καλύτερο χρόνο με το χρόνο.

Σεπτέμβριος, Αύγουστος, Ιούλιος δεν είχαμε κάποιο ιδιαίτερο γεγονός πέρα του ότι προσπαθούσα να κάνω άσκηση όλο το καλοκαίρι στην Κερατέα με όσους ενδιαφέρθηκαν από την περιοχή και κάνα δυο που κατάφεραν να έρθουν για άσκηση από Αθήνα.

Τέλος Μαΐου και ο Ιούνιος ήταν οι μήνες με δραστηριότητες που είχαν πολύ ενδιαφέρον και για το Kenpo αλλά και το Aikido. Στις 30 Μαΐου πραγματοποιήθηκ ε τεστ για καφέ ζώνες στο Kenpo, το υψηλότερο επίπεδο που έχω προτείνει μαθητές μου μέχρι τώρα που διδάσκω. Προτεινόμενοι ήταν ο Αντώνης Βουτυρίτσας που τα πήγε πολύ καλά, ο Μίλτος Κοτρώνης και ο Στέλιος Κόρλος δεν το πέρασαν με την πρώτη αλλά τους δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία μέσα στον Ιούνιο και τα πήγαν καλύτερα. Την ίδια μέρα ο φίλος από τα παλιά Χαρώνης Φώτης, κάνοντας μια προσπάθεια να επανέλθει στο τατάμι, αν και ποτέ δεν είχε σταματήσει να μελετά και να ασκείτε, πέρασε χωρίς να το γνωρίζει όλο το τέστ και του απονεμηθεί το 4ο Νταν. Το δίπλωμα του το έφτιαξα με μεγάλη μου χαρά εγώ ο ίδιος και το παρέλαβε μέσα στον Ιούνιο στο Dojo της Κερατέας όταν πραγματοποιήθηκ ε το τεστ για έγχρωμες και καφέ ζώνες με ασκούμενους από Αθήνα και Κερατέα.

Ένα ακόμα σημαντικό γεγονός στις αρχές Ιουνίου ήταν, το πρώτο Αϊκίντο Φεστιβάλ που διοργανώθηκε από τα αθλητικά σωματεία που βρίσκονται υπό την ομπρέλα της Ε.Φ.Ε.Ο.ΖΖ. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έγινε μια διοργάνωση καθαρά Ελληνική χωρίς μια ξένη παρουσία. 210 συμμετοχές, 19 Ντότζο από όλη την Ελλάδα, ένα Φεστιβάλ που θα μας μείνει αξέχαστο και ελπίζουμε όλοι να ξανά γίνει.

Δεν θα πάω παρά πίσω, ίσως κουράσω, όσοι διαβάζουν το ημερολόγιο ξέρουν τι έχει γίνει.

Ένας νέος χρόνος έχει μπει με ελπίδες και όνειρα για ένα καλύτερο 2015 για όλους. Πρέπει να προσέχουμε την υγεία μας και ότι κάνουμε να το κάνουμε με Αγάπη και αφοσίωση. Ελπίζω τα σχέδια που έχουν μπει μπροστά να πραγματοποιηθού ν το συντομότερο, θα είναι καλό για πολλούς αν όχι για όλους….

Θα κλείσω με μια δήλωση του Δαλάι Λάμα: Στην ερώτηση που του έκαναν, τι είναι αυτό που του έχει κάνει εντύπωση από την Ανθρωπότητα, είπε: ( ο Άνθρωπος ). Ο Άνθρωπος θυσιάζει την υγεία του για να κάνει χρήματα. Μετά χρησιμοποιεί τα χρήματα για να ανακτήσει την υγεία του, και τότε γίνεται τόσο ανήσυχος για το μέλλον που δεν μπορεί να ζήσει το παρόν.
Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν ζει ούτε το παρόν αλλά ούτε και το μέλλον σαν να πρόκειται να μην πεθάνει ποτέ, και στη συνέχεια πεθαίνει, χωρίς να έχει ζήσει πρακτικά ποτέ!!!!

Ζήστε την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία σας είναι σίγουρο ότι θα νιώσετε γεμάτη όσο τίποτα άλλο!!!!

Sensei Χρήστος Κουτελιέρης
Παράθεση
+1 #147 Xristos Koutelieris 09-11-2014 21:40
Ένας Οκτώβριος γεμάτος Αϊκίντο. Ναι τελικά θα γράψω, πέρασε πάλι καιρός από την τελευταία φορά που έγραψα και είχα αναφέρει την άφιξη της Minegishi Sensei για πολλές μέρες στην Ελλάδα. Κουραστικές και με πολύ άγχος οι μέρες που πέρασαν με την Sensei αλλά και πολύ δημιουργικές. Τα μαθήματα στη Λεόντειο και στην Κερατέα κύλισαν πολύ καλά. Η Λεόντειος από την πρώτη κιόλας μέρες γέμισε με κόσμο, εδώ να ευχαριστήσω πολύ τον Σπύρο Βασιλάτο και τους μαθητές του από το Dojo Παλλήνης που τίμησαν με την παρουσία τους την Minegishi Sensei. Στην Κερατέα αν και δεν περίμενα να έχω κόσμο η παρουσία της Sensei έκανε πάλι το θαύμα της, και σε κάθε μάθημα ήμασταν τουλάχιστον δέκα μαθητές. Το παιδικό μάθημα που έγινε στη Λεόντειο ήταν πάρα πολύ καλό και με πολλά παιδάκια όχι μόνο από τους ήδη μαθητές αλλά και από παιδάκια που θέλησαν να μπουν στο μάθημα και να δουν τι είναι το Αϊκίντο. Κυριακή 19 Οκτωβρίου μεγάλη μέρα για τον Ιάκωβο Λυτρίδη, η μέρα του τεστ για το ShoDan. Νομίζω ότι όσοι έχουν δει το βίντεο που κυκλοφορεί από τον Γιώργο Δρυμάκη για αυτό το τεστ θα συμφωνήσουν μαζί μου ότι ο Ιάκωβος έδωσε τον καλύτερο εαυτό του. Συγχαρητήρια στον Ιάκωβο και εύχομαι να πάει πολύ καλά στην προσπάθεια που κάνει στη Λειβαδιά για την διάδοση της Τέχνης του Αϊκίντο. Η Sensei στην αρχή φάνηκε λίγο έως πολύ αυστηρή με το Ιάκωβο λόγω του ότι δεν είχε ετοιμάσει την εργασία του αλλά ο Ιάκωβος την εξέπληξε, όχι μόνο εκείνη αλλά και εμάς, με τον γραπτό του λόγο αλλά και την ανάγνωση της εργασίας του, όταν ανεβήκαμε στην Λειβαδιά για δυο τελευταίες μέρες μαθημάτων εκεί. Η εργασία του Ιάκωβου φανέρωσε έναν άλλο άνθρωπο έναν άνθρωπο βαθειά σκεπτόμενο που η ενασχόληση του με το Αϊκίντο τον βοηθά πολύ στη ζωή του, κάποια στιγμή θα πρέπει να ανεβάσω την εργασία του ή τουλάχιστον ένα κομμάτι αυτής. Παρατηρώ ότι όταν οι μαθητές γράφουν κάποια εργασία για το Αϊκίντο αλλάζουν εικόνα στα μάτια όποιου ακούει να την διαβάζουν, είναι πολύ όμορφο αυτό που γίνεται κάθε φορά.

Η τελευταία εβδομάδα της Sensei μπορώ να πω ότι ήταν πολύ ενδιαφέρον και δημιουργική για την ίδια και για εμένα. Οι επισκέψεις που κανόνισα σε διάφορα ντότζο, μας έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε χώρους καινούριους, που ούτε εγώ δεν είχα πάει εκεί αλλά και πολύ κόσμο. Πρώτο ντότζο που επισκεφτήκαμε, και νομίζω πως έτσι έπρεπε να γίνει τουλάχιστον για μένα, ήταν το Fukushinkan το ντότζο που ξεκίνησα Αϊκίντο και που τώρα διευθύνει ο Μπάμπης Κεράνης, ένας χώρος πολύ όμορφος. Ένα αίσθημα λύπης όμως με γέμισε όταν είδα ότι σε αυτό το ντότζο που κάποτε ήταν γεμάτο από μαθητές τώρα παρουσιάστηκαν μόνο πέντε μαζί με τον Μπάμπη, και εδώ να ευχαριστήσω και τον Κώστα Γλούφτσιο και τον μαθητή του που πήραν μέρος στο μάθημα. Ευχαριστώ πολύ τον Μπάμπη για την φιλοξενία του και ελπίζω και εύχομαι να πάνε καλύτερα τα πράγματα στο μέλλον για το ντότζο αυτό και τον ίδιο. Το δεύτερο ντότζο ήταν στην Ραφήνα με υπεύθυνο τον Πέτρο Μουλαγιάννη, πρώτη φορά πήγαινα εκεί και χάρηκα πολύ που είδα ότι ο Πέτρος τα πάει πολύ καλά εκεί με αρκετό κόσμο τον ευχαριστώ και αυτόν για την φιλοξενία του. Τετάρτη 22 Οκτωβρίου επισκεφτήκαμε το Bushinkan ντότζο του Νίκου Κορρέ σε έναν καινούριο χώρο όπου μεταφέρθηκε στο Χαλάνδρι. Ο χώρος του πολύ όμορφος και οι μαθητές του γεμάτοι όρεξη για άσκηση, αν και το Σαβ/κο που είχε περάσει ήταν αρκετά κουραστικό και για αυτούς λόγω της επίσκεψης του Donovan Sensei στην Ελλάδα για σεμινάρια. Ευχαριστώ πολύ τον Νίκο και τους μαθητές του για τις 2 όμορφες ώρες που περάσαμε μαζί. Τελευταίο ντότζο ήταν το Zanshin Dojo του Φάνη Κοκόλη στη Νέα Ιωνία. Ήταν η δεύτερη φορά που πήγαινα εκεί, ο Φάνης έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και φάνηκε από τον κόσμο που ήρθε να πάρει μέρος στο μάθημα της Sensei, πάνω από είκοσι μαθητές και ο φίλος Adam Adamski που δεν περίμενα να τον δω εκεί. Ευχαριστώ τον Φάνη για την φιλοξενία του και τους μαθητές του αλλά και τον Adam για την παρουσία του σε αυτό το μάθημα.

Όπως ανέφερα και πιο πάνω τις δυο τελευταίες μέρες της Sensei στην Ελλάδα τις περάσαμε στην Λειβαδιά με πολύ καλά μαθήματα και λίγο διασκέδαση.

Η Sensei έφυγε την Κυριακή 26 Οκτωβρίου με πολύ καλές εντυπώσεις από όλους μας και λίγο κουρασμένη όχι βέβαια από τα μαθήματα αλλά από τα σκυλάκια μου που δεν την άφησαν να κοιμηθεί καλά τόσες μέρες. Η συνέχεια του ταξιδιού της Ρωσία και Κροατία. Την ίδια μέρα που η Sensei έφυγε εγώ ήμουν καλεσμένος σε ένα Σεμινάριο Πολεμικών Τεχνών από τον κύριο Θεοδωσίου Σαράντη να διδάξω Αϊκίντο. Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία και είδα ότι ο κόσμος αν και κουρασμένος, μια και ήμουν ο τελευταίος που θα δίδασκα, το χάρηκε πολύ.

Εμείς εδώ συνεχίζουμε με πολύ άσκηση και νέα προγράμματα. Στη Λεόντειο πλέον έχουμε και την Τρίτη και την Πέμπτη τουλάχιστον για το Αϊκίντο μια και ο κόσμος θέλει περισσότερες μέρες άσκησης για να φτιάξει το πρόγραμμα του. Τις ημέρες αυτές τις ανέλαβε ο Γιώργος Δρυμάκης και ο Χρήστος Χριστονάσης. Ο Άγγελος ξεκίνησε ένα νέο γκρουπ στον Αθλητικό Σύλλογο Judo Καλλιθέας θα είναι εκεί Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο εύχομαι ολόψυχα να πάει καλά. Στην Κερατέα ο κόσμος σιγά σιγά έχει αρχίσει να αυξάνεται και είμαι χαρούμενος για αυτό, και έγινε και η αρχή με τον παιδικό σταθμό, 16 μικρά παιδάκια από 2,5 χρονών έως 4,5 θα έρχονται κάθε Πέμπτη για μάθημα, θα είναι μια τρέλα.

Τώρα θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε και με το Kenpo γιατί έχουμε μείνει πίσω αλλά ποτέ δε σταματάμε την άσκηση.

Μέχρι εδώ καλά, ίσως ήταν πολύ περιληπτικά όσα έγραψα άλλα όσοι το διαβάσουν θα πάρουν μια γεύση για το πώς ήταν ο Οκτώβριος.

Τα λέμε σύντομα……….

Sensei Χρήστος Κουτελιέρης 9 Νοεμβρίου 2014 ώρα 23.35.
Παράθεση
0 #146 Xristos Koutelieris 06-10-2014 11:47
6 Οκτωβρίου σήμερα Δευτέρα έχω να γράψω δυο μήνες στο ημερολόγιο και μια μαθήτρια μου, μου έβαλε τις φωνές. Αλλά τι να γράψω την τελευταία φορά που έγραψα ήταν Αύγουστος όλοι σε διακοπές. Ο Σεπτέμβρης δε, πολύ δύσκολος μήνας για πολλούς δεν υπήρχε τίποτα το ενδιαφέρον να γράψω. Τώρα όμως ο Οκτώβριος θα είναι γεμάτος πράγματα και ειδικά γιατί η Minegishi Sensei θα βρίσκεται στην Ελλάδα από πολύ νωρίς και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Οπότε για εμένα τουλάχιστον θα είναι αρκετά κουραστικό αλλά και με πολύ άγχος. Θα πραγματοποιηθού ν κάποια μαθήματα στην Κερατέα στη Λεόντειο στη Λειβαδιά αλλά και σε άλλα ντότζο μέσα στην Αθήνα που κανόνισα η Sensei να επισκεφτεί, θα είναι πολύ ενδιαφέρον όλο αυτό που θα γίνει. Η Λεόντειος δείχνει να πηγαίνει καλύτερα η διοίκηση μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμ ε τον χώρο και Τρίτη, Πέμπτη τουλάχιστον για το Αϊκίντο και αυτό φαίνεται ενδιαφέρον στον κόσμο που μας επισκέπτεται. Η Κερατέα από τη άλλη θέλει ακόμα πολύ δουλειά για να κάνουμε τον κόσμο να μας προσεγγίσει αλλά ο χρόνος και οι υποχρεώσεις μας πιέζουν ελπίζω να τα καταφέρω. Δεν ξέρω τι άλλο να γράψω αλλά παρακολουθώ τον κόσμο γύρο μου και τις ανησυχίες του.

Πρέπει να αλλάξουμε το έχω ξανά πει να αλλάξουμε μέσα μας προς το καλύτερο και ανιδιοτελώς έτσι μόνο θα αλλάξουν πολλά πράγματα γύρο μας έτσι θα κάνουμε τον κόσμο αυτόν καλύτερο!!!!!

Sensei Χρήστος Κουτελιέρης 6 Οκτωβρίου 2014 ώρα 14.45
Παράθεση
0 #145 Xristos Koutelieris 10-08-2014 20:40
Εδώ και πάλι Κυριακή σήμερα 10 Αυγούστου, από αύριο ξεκινάει και για εμένα μια εβδομάδα ανάπαυλας ώστε να χαλαρώσω και να γεμίσω όπως λένε τις μπαταρίες αλλά σίγουρα άσκηση θα κάνω.

Ο Ιούνιος έκλεισε στη Λεόντειο όπως είχα αναφέρει με δυο ακόμα τεστ για 4ο και 3ο kyu με τον Πέτρο Πετρόπουλο και τον Μίλτο Πάτση αντίστοιχα. Και οι δυο τους τα πήγανε πολύ καλά και έπεται συνέχεια για όλους. Η γραπτή εργασία και από τους δυο ικανοποιητική αλλά νομίζω ότι όσοι ήταν παρόντες και στα δυο τεστ θα συμφωνήσουν μαζί μου ότι η έκθεση του Μίλτου ήταν πραγματικά όπως είπε και ο ίδιος (οι σκέψεις του για το Αϊκίντο γραμμένες σε ένα χαρτί) και εγώ προσωπικά απόλαυσα αυτές τις σκέψεις.

Ένας ολόκληρος μήνας Ιούλιος εδώ στην Κερατέα και έγινε αυτό που είχα γράψει την τελευταία φορά, ο κόσμος γύρο μου επέλεξε περισσότερο τις παραλίες τα μπάνια και τους καφέδες από την άσκηση. Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι που νιώθουν ίσως σαν εμένα την άσκηση δηλαδή ως τρόπο ζωής. Οι μόνοι μαθητές που έρχονται για μάθημα είναι οι μαθητές μου από Κερατέα η Γιώτα ο Νίκος ο Σταμάτης η μικρή Ναταλία που και αυτή τώρα σταμάτησε για διακοπές, ήρθε μια καινούρια Μαμά η Γιούλη με τις δυο μικρές τις κόρες την Έλενα και την Άδαμις που δείχνουν πολύ ενδιαφέρον για το Αϊκίντο και θα συνεχίσουν από 20 Αυγούστου και μετά λόγω διακοπών. Από Αθήνα οι μόνοι μαθητές που κατάφεραν να συνεχίσουν τα μαθήματα είναι η Μπέττυ Καραγιάννη και περισσότερο ο Παναγιώτης Μητρόπουλος που σχεδόν έρχεται τρεις φορές την εβδομάδα. Οι υπόλοιποι μαθητές έχουν σίγουρα τους λόγους τους που δε μπόρεσαν μέχρι τώρα να έρθουν για άσκηση. Παρόλα αυτά όπως έγραψα κάπου (η άσκηση είναι θέμα πειθαρχίας, ποιος έχει τη δύναμη?) αυτό το λέω γιατί συνέχεια ακούω από τους μαθητές μου, Δάσκαλε τι θα κάνουμε δυο μήνες χωρίς άσκηση? Και ενώ τώρα υπήρχε χώρος και μάλιστα σε μέρος που θα μπορούσε κάποιος να το οργανώσει και με βόλτα στη θάλασσα για μπάνιο δεν είδα κανέναν. Δυο πράγματα θα πρέπει να παίζουν για αυτήν την εξέλιξη ή δεν υπάρχουν χρήματα ή υπάρχουν τόσα που μπορούν να επιλέξουν ένα μακρύτερο προορισμό για τις διακοπές τους. Δε θέλω να γίνομαι κακός, ίσως παραπονιάρης γιατί αν και έχω καλούς ανθρώπους γύρο μου ως μαθητές μου θα ήθελα να δίνουν περισσότερη σημασία στην άσκηση τους, είναι το μόνο που θα τους βγάλει από όλα τα προβλήματα που ζούνε κάθε μέρα. Δεν ξέρω τι άλλο να γράψω η ησυχία που ζω εδώ στην Κερατέα είναι σίγουρα δώρο από το Θεό που με αξίωσε να πάρω αυτή την απόφαση με τη σύντροφο μου μαζί και να έρθουμε εδώ. Το ντότζο είναι τόσο ήσυχο ότι πρέπει για άσκηση στο Αϊκίντο αλλά και στο Κένπο και στα άλλα που ασκούμε, χαίρομαι για τον χώρο που έφτιαξα και είμαι σίγουρος ότι όπως το Ντότζο της Λεοντείου έτσι και εδώ στην Κερατέα θα γεμίζει συνέχεια με κόσμο που θα διψάνε για άσκηση και αυτογνωσία.

Ο Σεπτέμβριος είναι πολύ κοντά για όλους μας θα χαρώ να σας δω όλους από κοντά ξανά για άσκηση!!!

Sensei Χρήστος Κουτελιέρης 10 Αυγούστου ώρα 23.40
Παράθεση
0 #144 Xristos Koutelieris 25-06-2014 10:13
Εδώ και πάλι, αν και έχω αργήσει πολύ να γράψω στο ημερολόγιο. Είναι σίγουρο ότι με αυτή την συμπεριφορά μου έχω κάνει πολλούς να σταματήσουν να το διαβάζουν, από την άλλη όμως όσοι το παρακολουθούν θα περιμένουν να διαβάσουν κάτι καλό, ίσως.

Έχει περάσει ήδη ένας μήνας και, από την τελευταία φορά που έγραψα εδώ, και σε αυτό το διάστημα έγιναν κάποια πράγματα που είναι άξια αναφοράς τους.

Ξεκινώντας με την σειρά θα αναφερθώ στις 30 Μαίου και στο τεστ για καφέ ζώνες στο Κένπο, που και για μένα ως εκπαιδευτής ήταν η πρώτη φορά που παρουσίαζα δικούς μου μαθητές για αυτό το επίπεδο. Οι εξεταζόμενοι ήταν Κοτρώνης Μίλτος, Κόρλος Στέλιος και Βουτυρίτσας Αντώνης, για την 3η καφέ ζώνη (πρώτο επίπεδο από τις καφέ) τόπος διεξαγωγής ο νέος χώρος του Arena Dojo στην Κηπούπολη του Παναγιώτη Πούλη, που όντως είναι σε ένα πολύ καλό σημείο αλλά και πολύ καλύτερος από τον προηγούμενο και βέβαια μαθητές του Παναγιώτη. Στο τεστ αυτό παρουσιάστηκε απρόσμενα για μένα τουλάχιστον και ο παλιός φίλος, Χαρώνης Φώτης, που πήρε μέρος στο τεστ χωρίς να ξέρω το λόγω μέχρι το τέλος. Το τεστ κράτησε πολύ ώρα από τις 18.30 μέχρι περίπου τις 22.30 αρκετά κουραστικό όχι μόνο για τους συμμετέχοντες αλλά και για εμάς που ήμασταν οι εξεταστές, κύριος Νικολάου Γιάννης, εγώ και ο Παναγιώτης. Επιτυχίες μια στις τρείς για μένα,πέρασε μόνο ο Αντώνης Βουτυρίτσας και μάλιστα με πολύ καλή παρουσία. Φυσικά για τον Μίλτο και τον Στέλιο τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα από ότι περίμεναν και έτσι τους δόθηκε μια ακόμα ευκαιρία 15 μέρες μετά. Ο φίλος Φώτης πέρασε όλο το τεστ παρουσίασε και απάντησε σε ότι του ζητήθηκε και ερωτήθηκε και βέβαια για εμένα μου επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ότι είναι ο καλύτερος Κενπόκα που έχω γνωρίσει στην Ελλάδα, και όλα αυτά για τον 4ο Βαθμό Μαύρης Ζώνης που του απένειμε ο κύριος Νικολάου.
Συγχαρητήρια λοιπόν και στον Αντώνη αλλά και στο φίλο μου Φώτη για την προσπάθεια τους αλλά και την καλή τους παρουσία στην τέχνη του Κένπο.

Στις 8 Ιουνίου ένα μεγάλο γεγονός για πρώτη φορά στην Ελλάδα για το Αϊκίντο πραγματοποιήθηκ ε με πρωτοφανή καλά αποτελέσματα, αν σκεφτεί κανείς ότι ήταν Κυριακή του 3ημέρου του Αγίου Πνεύματος και ότι δεν υπήρχε κανείς ξένος προσκεκλημένος. Το πρώτο Αϊκίντο Φεστιβάλ έγινε πραγματικότητα και ελπίζουμε όλοι να γίνει θεσμός. Συμμετέχοντες 205 τουλάχιστον εγγεγραμμένοι και καμιά εικοσαριά που δεν σημείωσαν το όνομα τους. 19 διαφορετικά Ντότζο που έκαναν επίδειξη και 3 ώρες άσκηση με πολύ καλούς Δασκάλους, Ανταμ Ανταμσκι, Ειμον Ντεβλιν και Νυχτερής Βασίλης. Σίγουρα και προς μεγάλη μου θλίψη υπήρχαν δάσκαλοι και ντότζο που δεν συμμετείχαν αλλά όπως έγραψε και ο φίλος Γρηγόρης Μιλιαρέσης από την Ιαπωνία σε ένα άρθρο του αναφερόμενος στο 1ο φεστιβάλ Αϊκίντο στην Ελλάδα, το ίδιο συμβαίνει και στη χώρα που πρόβαλε το Αϊκίντο στον κόσμο, την Ιαπωνία στο Παν -Ιαπωνικό Φεστιβάλ Αϊκίντο που γίνεται εκεί. Παρόλα βέβαια την αναφορά του Γρηγόρη η θλίψη μου παραμένει γιατί βλέπω ότι ακόμα και στο Αϊκίντο δεν μπορούμε να παρακάμψουμε το αλαζονικό εγώ μας και να δούμε μόνο την Τέχνη και τίποτα άλλο. Ελπίζω στο μέλλον να αλλάξει αυτό και να ζήσουμε πολύ καλές και εντυπωσιακές στιγμές μέσα από την Τέχνη του Αϊκίντο!!!!!!

Παρασκευή 13 Ιουνίου και βέβαια ύστερα από δική μου προτροπή εξετάστηκαν μαζί η Μπέττυ Καραγιάνη και ο Χαράλαμπος Μακρής για το 5ο Kyu στο Αϊκίντο. Ήταν αρκετά ενδιαφέρον ειδικά στο πρώτο κομμάτι του τεστ να βλέπεις τον Γολιάθ και τον Δαβίδ να κάνουν τεχνικές μια που η Μπέττυ είναι κατά πολύ μικροκαμωμένη σε σχέση με τον τεράστιο Χαράλαμπο, στη συνέχεια όταν οι ούκε αλλάξανε βρήκαμε μια καλή ισορροπία. Η παρουσία τους στο τεχνικό κομμάτι είναι σίγουρο ότι θέλει βελτίωση όπως όλων μας με καθημερινή άσκηση αλλά η γραπτή τους παρουσία η αποτύπωση των σκέψεων τους για την Τέχνη του Αϊκίντο ήταν και από τους δυο πολύ καλή, πράγμα που με κάνει να νιώθω πολύ καλά που οι ασκούμενοι στο Αϊκίντο δεν βλέπουν μόνο την εξωτερική όψη της Τέχνης αλλά εμβαθύνουν από πολύ νωρίς…. Συγχαρητήρια και στους δυο, ελπίζω να συνεχίσουν την άσκηση τους και είναι σίγουρο ότι μόνο θετικά οφέλη θα αποκομίσουν από αυτό….

14 Ιουνίου και για πρώτη φορά στο Ντότζο της Κερατέας πραγματοποιήθηκ ε τεστ για έγχρωμες και καφέ ζώνες στο Κένπο. 4 ασκούμενοι για Κίτρινη ζώνη από Κερατέα η Γιώτα Παπανικολάου από Αθήνα οι Νίκος Ρόκκας, Μάριος Ξενάκης και Αντώνης Μανωλεδάκης για Μώβ ζώνη ο Νίκος Καρασάββας και ο Γιώργος Λάρος και για Καφέ ζώνη ο Κοτρώνης Μίλτος και ο Κόρλος Στέλιος. Εγώ ο Φώτης Χαρώνης και ο κύριος Νικολάου ήμασταν οι εξεταστές. Το τεστ ξεκίνησε στις 18.15 και πήγε πάλι μέχρι τις 22.30. Σε αυτό το τεστ όλοι δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό και πήγε αρκετά καλά, σίγουρα βελτιώσεις απαιτούνται από όλους αλλά σε γενικές γραμμές πήγαν όλα καλά. Και ο Στέλιος και ο Μίλτος κατάφεραν να περάσουν το τεστ δείχνοντας και οι δυο μια εμφανή αλλαγή από την πρώτη φορά. Στο τέλος απονεμήθηκε από τον κύριο Νικολάου το Δίπλωμα για τον 4ο Βαθμό Μαύρης Ζώνης στον Φώτη Χαρώνη από το τεστ του. Συγχαρητήρια σε όλους, πολύ δουλειά για τις έγχρωμες ακόμη αλλά ακόμα περισσότερη και πιο υπεύθυνη για τις καφέ ζώνες!!!!!!!

Ο Ιούνιος θα τελειώσει στη Λεόντειο με δυο ακόμα τεστ στο Αϊκίντο το ένα την Παρασκευή 27 Ιουνίου με τον Πέτρο Πετρόπουλο για το 4ο Kyu και την Δευτέρα τελευταία μέρα στη Λεόντειο με το τεστ του Μίλτου Πάτση για το 3ο Kyu, εύχομαι και στους δυο καλή επιτυχία από τώρα και ελπίζω να τους δω τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στην Κερατέα που τα μαθήματα θα συνεχίζονται κανονικά. Για τους μικρούς μου μαθητές το Σάββατο 28 Ιουνίου θα είναι το τελευταίο μάθημα μας και θα κάνουμε μια μικρή εκδήλωση παρουσίασης ελεύθερων τεχνικών Αϊκίντο, θα είναι ενδιαφέρον.

Για μένα θα είναι το πρώτο μου δημιουργικό καλοκαίρι με άσκηση στο δικό μου χώρο, ελπίζω βέβαια οι άνθρωποι γύρο μου να μην επιλέξουν μόνο τα μπάνια στη θάλασσα και τους απογευματινούς καφέδες αλλά να δουν και τη θετική μεριά της άσκησης!!!!!!!!!

Sensei Χρήστος Κουτελιέρης 25 Ιουνίου 2014 ώρα 13.15μμ
Παράθεση
0 #143 Xristos Koutelieris 12-05-2014 09:17
Ήρθε επιτέλους η ώρα να γράψω πάλι κάτι στο ημερολόγιο το άφησα πάλι πίσω αλλά ήταν δύσκολο να βρω χρόνο λόγω της προετοιμασίας για την Minegishi Sensei.

Ο Απρίλιος πέρασε τόσο γρήγορα που δε τον κατάλαβα και πολύ στις 5 Απριλίου Σάββατο η μικρή Ιρίνα έδωσε εξετάσεις για το 10ο Kyu Μισή Κίτρινη Ζώνη και η αλήθεια είναι ότι με εντυπωσίασε με την κίνηση της την αυτοπεποίθηση που είχε κάνοντας και τεχνικές που ήταν για ανώτερο επίπεδο. Η εργασία της πολύ μελετημένη και με πολλές πληροφορίες που όπως μας είπε η ίδια, αντί να είναι βοήθεια από τη θεία της που έκανε κάποτε Αϊκίντο, τις πείρε από το Ίντερνετ. Συγχαρητήρια λοιπόν στην Ιρίνα και όπως της ευχήθηκα ελπίζω να συνεχίσει το Αϊκίντο γιατί της ταιριάζει και θα μπορέσει να πάει πολύ ψηλά!!!

Την ίδια μέρα 5 Απριλίου έφυγα για Λιβαδειά, την Κυριακή 6 Απριλίου ο Ιάκωβος είχε κανονίσει ένα μάθημα στο χώρο όπου διδάσκει Αϊκίντο και μετά εξετάσεις για δυο μαθητές του για το επίπεδο του 5ου Kyu. Ο Παναγιώτης και ο Γιάννης τα πήγαν πάρα πολύ καλά στο τεστ τους αυτό, και φάνηκε ότι ο Ιάκωβος προσπαθεί πολύ σε αυτό που κάνει και για τον ίδιο αλλά και για τους μαθητές του. Συγχαρητήρια στα παιδιά αλλά και στον Ιάκωβο για την πολύ καλή δουλειά που κάνει στη Λιβαδειά.

Οι επόμενες μέρες πέρασαν ήσυχα με αρκετή άσκηση στο Αϊκίντο αλλά και στο Κένπο και με ψυχολογική προετοιμασία για την Minegishi Sensei αλλά και για το επερχόμενο τεστ που έρχεται τέλος Μάι αρχές Ιούνη στο Κένπο. Πέρασε το Πάσχα ήρεμα με καλή παρέα και πολλές ευχές από φίλους και γνωστούς. Ένα τελευταίο μάθημα για να πούμε τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν την άφιξη της Minegishi Sensei έγινε την Τετάρτη του Πάσχα και όλοι μπορώ να πω ότι είχαμε ένα άγχος για τις επόμενες μέρες που θα έρχονταν, ο καθένας μας για δικούς του λόγους.

Η Minegishi Sensei αφιχθεί στις 24 Απριλίου στις 13.00μμ με μια μικρή καθυστέρηση στο τμήμα Αλλοδαπών. Πριν την Ελλάδα η Sensei είχε ήδη επισκεφτεί τις Βρυξέλες το Μονακό την Ιταλία, Γαλλία και Ρωσία πολύ μεγάλο ταξίδι. Τα μαθήματα ξεκίνησαν το ίδιο βράδυ στην Κερατέα με ένα ειδικό μάθημα μόνο για Yudansha μαύρες ζώνες και ειδικά για αυτούς που διδάσκουν και τον Οκτώβριο θα δώσουν εξετάσεις για Νταν. Οι επόμενες μέρες κύλισαν με άγχος για εμένα και κούραση για τους περισσότερους αλλά και πολύ όμορφο ποιοτικό Αϊκίντο. Το Σάββατο 26 Απριλίου το μάθημα ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί πρώτα με τους μικρούς μαθητές και με ένα τεστ για μισή Κίτρινη Ζώνη 10ο Kyu για τον μικρό Κυριάκο, ο μόνος μικρός μαθητής στην Κερατέα, ο οποίος μπορώ να πω ότι αγχώθηκε πολύ. Ο μικρός Κυριάκος έχει κάνει όλη την προετοιμασία του μόνο μαζί μου και όταν βρέθηκε μπροστά στα άλλα παιδάκια που δεν τα γνώριζε αλλά και μπροστά στην απαιτητική Sensei τα έχασε, κατάφερε όμως να κάνει όλες τις τεχνικές του και μάλιστα του ζητήθηκαν από τη Sensei και τεχνικές που ήταν για ανώτερο επίπεδο. Τα σχόλια της Sensei μπορώ να πω ότι ήταν αρκετά αυστηρά αλλά με αγάπη και καλοσύνη για να μπορέσουν τα παιδιά να μάθουν να κάνουν σωστά Αϊκίντο και όχι Αϊκιντο μόνο για τις ζώνες, όπως συνηθίζω να λέω συνέχεια και εγώ. Το Dojo της Κερατέας αλλά και στη Λεόντειο τα μαθήματα ήταν γεμάτα κόσμο και αυτό έδινε μια δυνατή ενέργεια στη Sensei αλλά και σε όλους εμάς και τα μαθήματα είχαν νόημα και θετικά αποτελέσματα για όλους, πήραμε πράγματα που θα έχουμε να δουλέψουμε πολύ μέχρι την επόμενη επίσκεψη της Sensei.

Μεγάλη χαρά μου έδωσε το γεγονός ότι μια ομάδα τεσσάρων ασκούμενων στο Αϊκίντο από την Κροατία έκαναν ένα μεγάλο οδικό ταξίδι για να έρθουν στην Ελλάδα για αυτά τα Μαθήματα. Τους δυο τους γνώριζα από την επίσκεψη μου στην Κροατία και ένιωσα μεγάλη τιμή για αυτό που έκαναν.

Ένα δικό μου λάθος στο πρόγραμμα της Sensei, για το πότε φεύγει από την Ελλάδα, μας έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε βόλτα στην Λιβαδειά και να διδάξει η Sensei για μια ώρα στον χώρο όπου παραδίδει μαθήματα ο Ιάκωβος. Η Sensei χάρηκε πολύ με αυτή την προσπάθεια που κάνει ο Ιάκωβος στη Πόλη του και με το Αϊκίντο αλλά και με τις καλλιέργειες βοτάνων.

Εκτός βέβαια από το Αϊκίντο η Sensei αυτή τη φορά κατάλαβε και ένιωσε το πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα, ειδικά μια μέρα όπου κάναμε βόλτα σε ένα βουνό στην Κερατέα διαπίστωσε και μόνη της το θέμα των ψεκασμών και δεν πίστευε στα μάτια της αλλά και στις φωτογραφίες που τραβούσε συνέχεια για να κρατήσει ζωντανή αυτή την εμπειρία της.

Η Sensei έφυγε ευχαριστημένη από όλους μας από το επίπεδο που προσπαθούμε να κρατάμε υψηλό από τις προσπάθειες μας να μεγαλώσουμε την ομάδα μας και από τη θέληση που έχουμε να μάθουμε τις σωστές αρχές του Αϊκίντο έτσι όπως ο Ο’Sensei τις δίδαξε.

Μια νέα διαδικασία ξεκίνησε για άσκηση και προετοιμασία για την επόμενη επίσκεψη της Sensei που θα περιλαμβάνει και εξετάσεις για Νταν, ελπίζω όλοι να είμαστε καλά και να συνεχίσουμε έτσι. Αλλά ακολουθεί και το τεστ για έγχρωμες και Καφέ ζώνες στο Κένπο μια μεγάλη εργασία για εμένα μια που θα είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζω μαθητές μου γι τόσο υψηλό επίπεδο όπως είναι οι καφέ ζώνες. Κουράγιο, υπομονή και θέληση…….

Οι μέρες κυλάνε γρήγορα αλλά πάντα υπάρχουν πράγματα που θα μας θυμίζουν ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη και πρέπει να την ζούμε κάθε στιγμή. Αυτό το λέω γιατί την ημέρα των γενεθλίων μου 5 Μαΐου έζησα μια περιπέτεια πολύ περίεργη. Στη διάρκεια του μεσημεριανού με την σύντροφο μου τρώγαμε Σολομό και ενώ τα κόκαλα του Σολομού είναι αρκετά μεγάλα και εμφανή κατάφερα να καταπιώ ένα από αυτά και αρκετά μεγάλο, οι προσπάθειες μου να το βγάλω μόνος με τους γνωστούς τρόπους του ψωμιού και του λαδιού δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα και έτσι χρειάστηκε να βρούμε ΩΡΛ για να μου το αφαιρέσει. Ο γιατρός όπως και εγώ προσπαθήσαμε πολύ και τελικά τα καταφέραμε, το σχόλιο του γιατρού ήταν ότι τέτοιο περιστατικό δε του είχε ξανά τύχει και θα προτιμούσε να είχε 2-3 χειρουργεία παρά αυτό. Απορροφημένοι από την καθημερινότητα και τις απαιτήσεις της ζωής παραβλέπουμε το γεγονός ότι η ζωή μας είναι πολύτιμη και για εμάς τους ίδιους αλλά και για τους γύρο μας κάποια τέτοια περιστατικά είναι που μας το θυμίζουν και μας επαναφέρουν στην πραγματικότητα της ισορροπίας μέσα μας και γύρο μας…..

Τελειώνοντας τα γεγονότα που σημείωσαν τον καιρό που πέρασε δεν πρέπει να ξεχάσω να αναφέρω την πρόσφατη παρουσίαση για το 3ο Kyu του Μάριου Πάνου. Ο Μάριος εδώ και πολύ καιρό ήταν έτοιμος να παρουσιάσει αυτά που γνώριζε για το επίπεδο του απλά για δικούς του λόγους το καθυστερούσε. Γνώριζα πολύ καλά τις δυνατότητες του Μάριου και στην κίνηση του αλλά και στη σιγουριά που είχε για το τι έπρεπε να παρουσιάσει, αυτό που μου έκανε όμως εντύπωση ήταν η εργασία που έγραψε και μας διάβασε, θα ήθελα να συγχαρώ τον Μάριο για την παρουσίαση του και να κλείσω παραθέτοντας στους αναγνώστες μας την εργασία του…..

«Μάριος Πάνου 9 Μαΐου 2014 παρουσίαση 3ου Kyu.
Ντότζο, είναι ο χώρος άσκησης σωματικής και πνευματικής κάτι περισσότερο από χώρος γυμναστικής ή άθλησης. Κάνοντας Αϊκίντο όταν ακούω Ντότζο σκέφτομαι έναν χώρο στον οποίο δεν χωράει η έννοια του ανταγωνισμού. Αρχικά πίστευα πως ο μόνος τρόπος για να γίνεις καλύτερος είναι η ύπαρξη του ανταγωνισμού, η θέληση του να νικήσεις να διακριθείς να υπερισχύσεις. Το Αϊκίντο όμως μου έδειξε έναν άλλον δρόμο, τον δρόμο στον οποίο ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη μπορούν να καταφέρουν πολλά περισσότερα από τον ανταγωνισμό. Κάνοντας Αϊκίντο αφήνεις το σώμα σου κυριολεκτικά στα χέρια του συνασκούμενου σου προβάλλοντας μόνο την βασική αντίσταση για την επίτευξη της τεχνικής έχοντας εμπιστοσύνη στο πως θα σε χρησιμοποιήσει για να βγάλει την τεχνική. Στην κοινωνία που ζούμε υπάρχουν πολύ λίγα άτομα που εμπιστευόμαστε πραγματικά ώστε να αφεθούμε πλήρως, αντίθετα στο Ντότζο δεν υπάρχει κανένας που να μην εμπιστεύεσαι.
Αυτό που με κάνει να νιώθω όμορφα κάνοντας Αϊκίντο είναι πως μέσα από την συγκέντρωση, τον σεβασμό, την παρακολούθηση και την αρμονία δεν προσπαθώ να βγάλω καλύτερα την τεχνική ή την άμυνα από κάποιον άλλο, προσπαθώ να γίνω καλύτερος από αυτό που είμαι και αυτό βλέπω και στους υπολοίπους ότι στην αποτυχία ή στο λάθος η προσπάθεια δεν ήταν για μια καλύτερη τεχνική από του άλλου αλλά προσπαθούμε να κάνουμε την τεχνική καλύτερα από τις άλλες φορές.
Αυτό είναι το πνεύμα του Αϊκίντο και αυτό το πνεύμα θα πρέπει να παίρνουμε μαζί μας έξω από το Ντότζο και να το εφαρμόζουμε στον τρόπο ζωής μας»


Δεν έχω λόγια….

Sensei Χρήστος Κουτελιέρης 12 Μαΐου 2014 12.20μμ
Παράθεση
+1 #142 Xristos Koutelieris 30-03-2014 09:26
Η καθημερινότητα είναι αυτή που με κρατάει μακριά από το ημερολόγιο. Και είναι σίγουρο ότι όσοι διαβάζουν αυτό το ημερολόγιο δε θα θέλουν να διαβάσουν για την καθημερινότητα μου έχουν και αυτοί τη δική τους, οι μαθητές μου ειδικά που διαβάζουν δε χρειάζονται να διαβάσουν κάτι τέτοιο μια και έρχονται στα μαθήματα και τα λέμε συχνά, για όσους έρχονται ακόμα τουλάχιστον. Και μια και αναφέρθηκα σε αυτό δε θα ήθελα να το κρύψω αλλά νιώθω μια απογοήτευση για πολλούς μαθητές μου οι οποίοι δικαιολογημένα θα ήθελα να πιστεύω απέχουν από τα μαθήματα, και ελπίζω να επιστρέψουν μόλις είναι καλύτερα. Θα το ξανά γράψω αν και θέλω να είμαι αισιόδοξος, οι μέρες που ζούμε δεν είναι και οι καλύτερες και αν και δε θέλω να το πιστέψω έρχονται και χειρότερες.

Παρόλα αυτά αυτό που με κάνει και γράφω πάλι σήμερα είναι η συναισθηματική φόρτιση που νιώθω από την απώλεια ενός από τα σκυλάκια μου. Η μικρή μου Γουίνη τελικά δε κατάφερε να ξεφύγει, και έφυγε την Παρασκευή το βράδυ. Κατά 99% από Ερλιχίωση, μόλυνση από τσίμπημα τσιμπουριού που τα συμπτώματα φαίνονται μετά από αρκετό διάστημα. Η αλήθεια είναι ότι για ακόμα μια φορά ένιωσα ότι έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στους ανθρώπους και το λέω αυτό γιατί ο πρώτος γιατρός που είδε την Γουίνη μου ανέφερε αμέσως τα συμπτώματα της Ερλιχίωσης αλλά δε τον πίστεψα λόγο ότι ήταν νέος και ίσως χωρίς εμπειρία, πίστεψα έναν γιατρό με χρόνια εμπειρία που όμως δεν έκανε την σωστή διάγνωση. Εμπιστοσύνη πόσο δύσκολο είναι να την αποκτήσουμε πάλι απέναντι στους ανθρώπους, είναι και αυτή σαν τον σεβασμό που δεν απαιτητέ αλλά κερδίζεται. Υπάρχουν άραγε ακόμα άνθρωποι που θα ήθελαν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ανθρώπων γύρο τους και αν υπάρχουν είμαστε εμείς σε θέση να τους εμπιστευτούμε?? Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να έχουμε θετική σκέψη και πρώτα από όλα εγώ.

Σχετικά με τα Inochikan Dojos τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα δε γνωρίζω βέβαια αν όλα τα ντότζο στην Αθήνα αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με εμάς αλλά εγώ βλέπω ότι το ενδιαφέρον μειώνεται όλο και περισσότερο. Προσπαθώ να βρω ποιο είναι το πρόβλημα αλλά και ο κόσμος δε βοηθάει. Παρόλα αυτά τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά για όσους συμμετέχουν και στη Λεόντειο αλλά και στην Κερατέα με την ίδια πάντα θετική ενέργεια και ζωντάνια, ο Ιάκωβος στην Λειβαδιά προσπαθεί και εκείνος να κάνει ότι καλύτερο μπορεί και ήδη έχει προγραμματιστεί ένα μάθημα δικό μου εκεί την ερχόμενη Κυριακή 6 Απριλίου σε συνδυασμό με εξετάσεις με δυο από τους μαθητές του. Στην Λεόντειο είχαμε αλλά δυο τεστ για Κιου με τους μικρούς Παράσχο Παλογιαννίδη για Μισή Κίτρινη ζώνη 10ο Κιου, ο οποίος τα πήγε πολύ καλά και μέσα από την μικρή του εργασία που ακούσαμε να μας διαβάζει είδαμε ότι τα παιδιά μπορούν να καταλάβουν αμέσως το νόημα μιας τέχνης όπως γράφει και ο ίδιος < στο Αϊκίντο μαθαίνω να μην είναι επιθετικός και βίαιος > το θέμα είναι πλέον δικό μας να μπορέσουμε να κάνουμε τα παιδιά αυτά να εφαρμόσουν αυτά που το αθώο μυαλουδάκι τους κατανοεί πολύ πιο εύκολα από το δικό μας. Ακόμα εξετάστηκε ο μικρός Πέτρος Καραδήμας για Κίτρινη Ζώνη 9ο Κιου ο οποίος και αυτός τα πήγε πολύ καλά και σε αυτά που μας είπε για το Αϊκίντο αλλά και σε ότι μας παρουσίασε, αυτό βέβαια που θα πρέπει να δουλέψω με τον μικρό Πέτρο είναι ότι πρέπει να τον κάνω να αλλάξει τους σκοπούς του για τα πράγματα που κάνει στη ζωή του και ειδικά για το Αϊκίντο.

Δεν έχω να γράψω κάτι άλλο η Minegishi Sensei έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι της για την Ευρώπη και σε λιγότερο από μήνα θα είναι πάλι κοντά μας θα είναι για όλους μας μια αρκετά ενδιαφέρον και κουραστική εβδομάδα όταν θα είναι κοντά μας.

Εύχομαι στους φίλους, μαθητές και αναγνώστες αυτού του ημερολογίου να βρουν πάλι τη δύναμη τη θέληση το κουράγιο ή ότι άλλο είναι αυτό που θα τους επιτρέψει να μπορούν να κάνουν αυτό που θέλουν στη ζωή τους αυτό που τους κάνει να χαμογελούν τους δίνει υγεία και καλή διάθεση!!!!!!

Sensei Χρήστος Κουτελιέρης 30 Μαρτίου 2014 ώρα 12.20μμ
Παράθεση
+2 #141 Xristos Koutelieris 13-02-2014 12:43
Εδώ και πάλι, ζητώ συγνώμη από τους φίλους που διαβάζουν το ημερολόγιο αλλά ο ΙΤ μας Γιώργος Δρυμάκης είπε να αλλάξει την ιστοσελίδα μας πάντα προς το καλύτερο.

Πέρασε αρκετός καιρός πάλι από τη τελευταία φορά που έγραψα στο ημερολόγιο και μέσα σε αυτό το διάστημα είχαμε μερικά γεγονότα στο Inochikan Dojo. Να αναφέρω πρώτα την κοπή της Πίτας μας που έγινε στο Café/Bar Ops στα Ν.Φιλαδέλφεια μέσα σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και με σχεδόν όλους παρόντες ακόμα και με μαθητές από την Κερατέα. Περάσαμε πολύ όμορφα, το φλουρί το κέρδισε ο Πέτρος Πετρόπουλος, του ευχόμαστε να είναι όλη τη χρονιά τυχερός και όχι μόνο αλλά το δώρο, Το βιβλίο Aikido by Morihei Ueshiba προσφορά του κυρίου Διονύση Τσετσελή και της Συζύγου του Σοφίας από το Martial Way, δόθηκε σε παρέα από φίλους που ήρθαν να διασκεδάσουν μαζί μας,και αυτό γιατί ενώ λέγαμε να φάμε όλοι το κομμάτι για να βρεθεί το φλουρί ο κύριος Πετράκος δε το έκανε. Ήταν μια όμορφη βραδιά που για κάποιους από εμάς συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε άλλο μαγαζί της περιοχής.

Τα μαθήματα γενικά κυλάνε ήρεμα με ελάχιστες παρουσίες στο Dojo Κερατέας και λίγο καλύτερα στη Λεόντειο. Σε αυτό το διάστημα μέχρι και εχθές εξετάστηκαν μερικοί μικροί και μεγάλοι μαθητές. Από τους μικρούς μας φίλους εξετάστηκαν για Κίτρινη Ζώνη 9th kyu οι: Αριστείδης Σταμπόλης, Τοκατλόγλου Φωτεινή και Βασιλική και ο μικρός Λευτέρης Κίτσος συγχαρητήρια σε όλους και εύχομαι όπως πάντα να συνεχίσουν να μεγαλώνουν και να μαθαίνουν μέσα από την άσκηση τους στο Aikido. Από τους μεγάλους μέχρι τώρα έχουν δώσει εξετάσεις ο Νίκος Τοκατλόγλου για 3rd Kyu ο οποίος τα πήγε αρκετά καλά, για 5th Kyu ο Δημήτρης Ρίζος ο οποίος και αυτός τα πήγε αρκετά καλά και την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου θα εξεταστεί για 4th Kyu ο Παναγιώτης Μητρόπουλος και του εύχομαι καλή επιτυχία από τώρα. Οι εξετάσεις όπως λέω συνέχεια δεν είναι μια φορά, την ημέρα που κάποιος μαθητής παρουσιαστεί να μας δείξει τη έχει μάθει, είναι κάθε μέρα που κάνουμε άσκηση μέσα στο τατάμι. Η επίτευξη του στόχου να κατακτήσουμε κάποιο Kyu μας προσθέτει περισσότερες ευθύνες μέσα στο Ντότζο και ίσως (ανάλογα με το πώς βλέπει ο καθένας μας την άσκηση του) και έξω από αυτό. Συγχαρητήρια σε όλους και εύχομαι να συνεχίσουν και οι υπόλοιποι να υλοποιούν τους στόχους που βάζουν στη ζωή τους μέσα και έξω από το τατάμι.

Όπως προείπα οι υπόλοιπες μέρες περνάνε προσπαθώντας να κάνουμε τον κόσμο να βάλει την άσκηση μέσα στη ζωή του. Αν και θέλω να είμαι αισιόδοξος παρόλα αυτά κάθε μέρα βλέπω τους ανθρώπους γύρο μου να πιέζονται όλο και περισσότερο, οικονομικά και ψυχολογικά. Προτιμούν όσοι μπορούν τουλάχιστον να ξοδεύουν τα χρήματα τους σε καφέδες, ποτά και διασκέδαση, αυτό βεβαίως αναφέρεται περισσότερο για τους νέους, παρά να ασχοληθούν με κάτι που πραγματικά θα κάνει καλό στην υγεία τους, την Άσκηση γενικώς. Όσο για τους υπολοίπους από εμάς που πραγματικά προσπαθούμε να ζούμε για να πληρώνουμε όλα αυτά που οι Κυβερνήσεις μέσα και έξω από τη χώρα μας, μας ζητάνε να πληρώσουμε θέλουμε αλλά δε μπορούμε ίσως και ναι.

Είναι κρίμα να είσαι παρόν όταν θέλεις να βοηθήσεις και οι άνθρωποι να μη δέχονται τη βοήθεια αυτή γιατί φοβούνται δε ξέρω και εγώ τιιιιιιιιιιιιιι ιιιι…. Είναι κρίμα να προσπαθείς και οι άνθρωποι να μη θέλουν καν να δοκιμάσουν, να ζητήσουν και να προσφέρουν πολλές φορές ότι μπορούν, για να μη χάσουν από τη ζωή τις ευκαιρίες που πολλές φορές τους δίνονται και δε τις βλέπουν…………..

Sensei Χρήστος Κουτελιέρης 13 φεβρουαρίου 2014 ώρα 14.35μμ
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

LegetøjBabytilbehørLegetøj og Børnetøj